Home Nieuws Willie Wartaal verkoopt pillen tegen drugskater

Willie Wartaal verkoopt pillen tegen drugskater

Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig) heeft het supplement “Fixer” gelanceerd. Het supplement, dat verkocht wordt via WiWa Health, is bedoeld om drugsgebruikers te ondersteunen voor en na het feesten. Adriaan ter Braack (Sjamadriaan) is kritisch in zijn artikel over het product en de marketing eromheen, met name de claim dat de pillen de negatieve effecten van drugs kunnen verminderen.

De werking van Fixer wordt in twijfel getrokken door deskundigen, zoals Henderik Frijlink (hoogleraar Farmaceutische Technologie en Biofarmacie), die stelt dat de ingrediënten weinig tot geen effect zullen hebben. Daarnaast maakt de Keuringsraad bezwaar tegen de gezondheidsclaims op de website van Fixer, zoals dat de pillen de hersenfunctie herstellen of de lever beschermen, aangezien deze niet zijn toegestaan (en niet kloppen).

In het artikel van ter Braack valt te lezen dat het niet ondenkbaar is dat iemand tijdens het gebruik van drugs niet helemaal snapt hoe de pillen van Fixer gebruikt dienen te worden en deze tíjdens het gebruik inneemt. Dat kan problematisch zijn, omdat het gebruik van 5-HTP, een stof die in Fixer zit, wordt afgeraden als je al MDMA hebt gebruikt. Beide stoffen hebben namelijk invloed op de aanmaak van serotonine.

Adriaan ter Braack kaart ook aan dat dit soort supplementen schadelijk kunnen zijn omdat ze mensen die drugs gebruiken mogelijk aanmoedigen om meer drugs te gebruiken, in de veronderstelling dat de pillen de negatieve effecten zullen verminderen.

Lees het hele artikel van Adriaan ter Braack op Sjamadriaan.nl.

Meer info:

Scroll naar boven