Home Nieuws Novadic-Kentron en Jeroen Bosch Ziekenhuis behandelen samen ketamineverslaving

Novadic-Kentron en Jeroen Bosch Ziekenhuis behandelen samen ketamineverslaving

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis is er een speciaal spreekuur voor mensen met een ketamineverslaving. Hier worden mensen geholpen met hun verslaving en de lichamelijke klachten die ketamine veroorzaakt, zoals ernstige blaas- en nierproblemen. Vaak gebruiken ze ketamine om de pijn te onderdrukken, maar dit verergert de problemen op lange termijn.

Tijdens het spreekuur werkt het ziekenhuis samen met verslavingszorginstelling Novadic-Kentron. Zo krijgen patiënten zowel medische hulp als begeleiding om van hun verslaving af te komen. Behandelingen zijn op maat gemaakt en kunnen variëren van online ondersteuning tot intensievere trajecten, zoals een opname in een kliniek.

Patiënten hebben vaak ernstige klachten zoals pijn bij het plassen en seks, of zelfs beschadigingen aan hun blaas en nieren. Dit heeft een grote impact op hun dagelijks leven. Door de combinatie van medische en verslavingszorg kunnen ze nu beter geholpen worden. Het ketaminespreekuur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is uniek in Nederland en de eerste met deze gecombineerde aanpak.

Lees het hele artikel op Novadic-Kentron.nl.

Meer info:

Scroll naar boven