Het zonnetje laat zich langzaamaan weer wat vaker zien, het terrasseizoen is geopend. Voor dat drankje moeten we alleen wel dieper in de buidel tasten, zo blijkt uit een rondgang langs horecaondernemers. Dat is hard nodig zeggen ze, al kunnen ze het โook niet makenโ.
John Paulus, eigenaar van cafรฉs Forum en Paulus in Maastricht, houdt het op een prijsstijging van zoโn 10 procent voor een biertje op het terras.
Onderlinge verschillen
โHet is heel lastig om een generiek beeld te gevenโ, zegt hij. Er zijn veel verschillen tussen horecaondernemers onderling. De steden zijn over het algemeen duurder dan de dorpen. En het klassieke cafรฉ om de hoek is terughoudender met het verhogen van de prijzen dan populaire tenten.
Dat is terug te zien in cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het eerste kwartaal noteerden de cafรฉโs als enige in de branche een omzetdaling, alle anderen zoals restaurants en hotels, zagen de
Lees het hele artikel van Suzanne Blotenburg op RTLNieuws.nl.