Home Vraag Menukaarten van de dealer: wat kost het jou?

Menukaarten van de dealer: wat kost het jou?

Tegenwoordig kan je bijna alles online bestellen. En dat geldt ook voor drugs. Sommige drugsdealers hebben zelfs eigen drugsmenu’s gemaakt. Menukaarten met hun aanbod van drugs. Er staat vaak informatie in over de inhoud van de drugs, maar deze is meestal niet betrouwbaar. Lees verder om meer te leren!

Wat zijn drugsmenu’s?

Drugsmenu’s worden door drugsdealers of mensen onderling rondgestuurd. Op deze menu’s staat  welke drugs de dealer verkoopt en voor welke prijs. Vaak staat er ook informatie over effecten en inhoud van de drugs, bijvoorbeeld hoe sterk de XTC is die de dealer verkoopt. Soms krijg je ook extra informatie, zoals bijpassende muziek afspeellijsten , of hoe je een bestelling plaatst. Wat een service! Zo’n uitgebreide en mooie menukaart kan zorgen voor een gevoel van kwaliteit en veiligheid, maar dat is het niet!

Voordeelmenu’s

Soms staan er allerlei aanbiedingen op het menu. Dat kan verleidelijk zijn. Stel je wilt 5 pillen kopen. Maar de dealer heeft een aanbieding dat je bij 10 pillen 2 pillen gratis krijgt. Klinkt voordelig toch? Maar zo ga jij misschien onbewust meer kopen en gebruiken dan je eigenlijk wilt.

Klopt de informatie op drugsmenu’s?

De informatie in drugsmenu’s is niet altijd betrouwbaar. De informatie kan voor een deel of zelfs helemaal fout zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om de sterkte van een drug. Dit verschilt per batch, maar ook binnen dezelfde batch kunnen grote verschillen zitten. En soms zitten er hele andere stoffen in dan wat de dealer verkoopt. Zo kan in het menu staan dat er 300mg MDMA zit in de XTC-pillen die je wilt kopen. Dankzij het DIMS (Drugs Informatie en Monitoring Systeem) weten we dat zulke hooggedoseerde pillen bijna nooit voorkomen. En door het DIMS weten we ook dat mensen die 3-MMC kopen, vaak geen 3-MMC krijgen van hun dealer. Er zitten meestal andere stoffen in.

Soms wordt belangrijke informatie helemaal niet verteld. In de drugsmenu’s kan bijvoorbeeld informatie staan over de fijne effecten van een drug, maar staat niks over de mogelijke risico’s. Zo kan je een verkeerd beeld krijgen van een drug.

Onthoud dat het voor een drugsdealer vooral belangrijk is dat je drugs bestelt. Zo verdient de dealer zijn geld!

Laat je drugs testen bij een testservice!

Als je zeker wilt weten wat er in je drug zit en hoe sterk het is, ga dan zelf naar de testservice. Ook als er in het menu staat dat de dealer dit heeft gedaan. Elke regio heeft zijn eigen testservice. Kijk op drugs-test.nl voor een adres bij jou in de buurt.

Drugsgebruik heeft altijd risico’s. Wil je geen risico lopen? Gebruik dan niet.

Misschien zijn de vragen hieronder ook relevant voor jou!

3-MMC en andere varianten: het is toch allemaal miauw?

Er zijn een aantal drugs die door mensen allemaal ‘miauw’ worden genoemd’. Dit zijn 3-MMC2-MMC, maar er zijn ook andere varianten zoals 3-CMC. Dit zijn verschillende drugs, met effecten die wel op elkaar lijken, maar waarvan niet bekend is of de risico’s ook gelijk zijn. Over stoffen als 3-CMC en 2-MMC is nog minder bekend dan over 4/3-MMC. Als je dit soort stoffen gebruikt, loop je daarom extra risico. Je bent je eigen proefkonijn als je hiermee wilt experimenteren. Lees meer.

Wat is het verschil tussen MDMA en XTC?

Veel mensen denken dat MDMA en XTC twee verschillende drugs zijn. XTC is de populaire naam van MDMA. In een XTC-pil hoort MDMA te zitten. MDMA is de werkzame stof in XTC-pillen. Sommige mensen zien MDMA als “puurder” dan XTC. Dit klopt niet. Lees verder om erachter te komen hoe dit zit.

Scroll naar boven